Overstappen naar een andere energieleverancier? Vergelijk eenvoudig zelf

Overstappen van energieleverancier?

Als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier, dan wordt vrijwel alles voor je geregeld.

Overstappen doe je in drie simpele stappen en het scheelt je vaak honderden euro’s per jaar aan energiekosten.

Vergelijk energieleveranciers

Stap 1: Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken is vandaag de dag heel simpel en op onze website kan dat 100% onafhankelijk. Je begint door je gegevens in te vullen zodat je aanbiedingen krijgt die aansluiten bij jouw energieverbruik. Een eenpersoonshuishouden verbruikt immers minder stroom dan een gezin met 3 kinderen. In een vrijstaande woning heb je een hogere rekening voor stookkosten dan in een appartement. Vul je jaarverbruik in, of kies een gemiddelde als je het niet precies weet. Je vindt je jaarverbruik op de nota van je huidige energie aanbieder. Geef ook aan of je een dubbele of enkele meter hebt om beter te filteren.

Stap 2: Looptijd van je contract bekijken

Als je een aanbieder hebt gevonden die beter aansluit op jouw behoeftes, dan kun je vervolgens gaan bepalen hoe lang je wilt dat je nieuwe contract loopt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een contract van één jaar. Daarmee kies je voor optimale flexibiliteit. Als de aanbieder om de één of andere reden toch niet zo goed bevalt kun je na een jaar weer overstappen. Een contract voor twee jaar levert meestal een hogere korting op de energieprijs op. Je kunt ook kiezen voor een contract voor onbepaalde tijd. Daarbij geldt overigens wel meestal een minimale looptijd van één jaar. Als je geen zin hebt om elk jaar of elke twee jaar over te stappen naar een andere energieleverancier, dan is een contract met een langere looptijd natuurlijk ideaal. In het overzicht staan de aanbieders die het beste bij je passen bovenaan. Je kunt het overzicht verfijnen door aanvullende opties te kiezen zoals duurzaamheid en de looptijd.

Stap 3: Aanmelden bij je nieuwe leverancier

Als je een keuze hebt gemaakt kun je je direct aanmelden bij je nieuwe energieleverancier. Je aanmelding wordt direct in orde gemaakt en bevestigd per e-mail nadat je het formulier voor de overstap hebt ingevuld en ingestuurd. Je hoeft je huidige energiecontract niet op te zeggen, dit wordt geregeld door je nieuwe leverancier. Als je een slimme meter hebt, dan worden je huidige meterstanden daar uitgelezen door je nieuwe energie leverancier en hoef je deze ook niet door te geven. Je hebt wettelijk 14 dagen bedenktijd. Als deze periode is verstreken wordt je overstap in gang gezet. Dit kan, afhankelijk van je huidige contract, al binnen 6 weken geregeld zijn. Je zult niet zonder stroom of gas komen te zitten, de levering van energie loopt naadloos in elkaar over!

Profiteer van de scherpste energietarieven

Nooit meer te veel betalen voor stroom en gas? Profiteer van de scherpste energietarieven en stap vandaag nog over in 3 simpele stappen!

Vergelijk energieleveranciers